De komende drie jaar gaan 15 clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie ruim 2.599 jongeren tussen de 12 en 30 jaar begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Deze jongeren gaan deelnemen aan het MDT-programma ‘Community Champions’!

In zestien weken gaan de jongeren bij één van de 15 deelnemende clubs op zoek naar de beste versie van zichzelf. Ze zullen niet alleen via sport en workshops ontdekken waar hun eigen talenten liggen, maar ook een bijdrage leveren aan hun eigen buurt en kennismaken met diverse bedrijven voor werk of stage.

Gisteren vond de kick-off bijeenkomst plaats met alle projectleiders in Stadion Galgenwaard, Utrecht.

De aanwezigen van de startbijeenkomst werden verwelkomd met een korte introductie en het programma van de dag. Er was een korte voorstelronde waarin ze uitlegden wie ze zijn, bij welke club ze horen, wat hun functie binnen de club is en wat ze hoopten te leren. Na de voorstelronde was er een korte quiz waarin de kennis van de clubs over MDT (Maatschappelijk Dienst Tijd) werd getest. De winnaar kreeg de allereerste MDT Community Champions captains armband uitgereikt.

De Maatschappelijke Dienst Tijd is bedoeld om talenten te ontdekken, iets te doen voor iemand in de gemeenschap en nieuwe mensen met elkaar in contact te brengen, bij voorkeur met een andere achtergrond. De doelgroep zijn jongeren tussen de 12 en 30 jaar, woonachtig in Nederland en/of in het bezit van een (tijdelijke) verblijfsvergunning. Deelname moet vrijwillig zijn en er moeten minimaal 80 contacturen worden gemaakt in maximaal zes maanden. De drie doelstellingen van de maatschappelijke dienst tijd moeten in het programma terugkomen.

Voor deze nieuwe editie van de Eredivisie Community Champions verwelkomen wij graag de nieuwe deelnemers: FC Utrecht, FC Groningen, NAC Breda, SC Cambuur, Heracles Almelo, Willem II, PEC Zwolle en FC Volendam. Verder zijn we erg blij om de eerdere deelnemers die in deze nieuwe editie blijven: Vitesse Arnhem, FC Emmen, FC Twente, Sparta Rotterdam, Feyenoord, Excelsior Rotterdam, De Graafschap, weer te verwelkomen.