De eerste editie van de PEC Zwolle Community Champions is op vrijdag 10 maart van start gegaan. Tijdens dit zestien weken durende MDT- traject gaan de Champions op ontdekkingsreis naar de beste versie van zichzelf. Ruim twintig jongeren nemen deel aan het eerste MDT-traject. Zij werden vrijdag ontvangen in de skybox van Clubhuis Regio Zwolle in het MAC3PARK stadion.

©PEC Zwolle

Aftrap Community Champions

De dag werd afgetrapt met een welkomstwoord door het projectteam met een projectleider, jongerencoach, jobcoach en een sportcoach. Daarna kregen de Champions verdere uitleg over het MDT-traject en het programma van de komende maanden. Naast de uitleg werden er ook doelen en afspraken met elkaar vastgesteld. Deze doelen staan de komende zestien weken centraal en gaan de Champions behalen door zich maatschappelijk in te zetten.

Samen sporten

Na de kick-off in het Clubhuis was het tijd om even de benen te strekken. De Champions vertrokken naar sportcentrum Victorium om te sporten. Tijdens het sporten stond nader kennismaken met elkaar en samenwerken centraal. Door interactieve kennismakingsspellen leerden de Champions elkaar al snel en goed kennen.

Contractondertekeningen met Gabi Caschili

De Champions verplaatsten zich na een intensieve sportsessie naar de Jan Drost persruimte. In de persruimte werden de contracten samen met PEC Zwolle speler Gabi Caschili ondertekent. In het contract staan doelen waar de Champions zich de komende zestien weken aan gaan houden. Na afloop van de ondertekeningen kregen de Champions de kans om Gabi nog wat vragen te stellen. Ook gaf Gabi de Champions nog een aantal tips mee, waaronder: ,,Blijf geloven in jezelf, ook als anderen zeggen dat je het niet kan!”